De fapt la acest tort blatul e interesant, crema o puteti schimba dupa gustul fiecaruia.
Galbenusurile se amesteca bine cu jum. din cantitatea de zahar si putina sare, se adauga treptat uleiul, apoi apa, iar la urma faina cernuta. Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Impartim compozitia in 4 vase in cantitati egale si le coloram: una maro cu cele 2 linguri de cacao, una o lasam galbena, una rosie (sau cum doriti), una mov (sau cum doriti).
Intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt punem in mijloc o lingura din compozitia maro, peste cea maro dar in mijloc o lingura din compozitia mov, peste cea mov, dar mereu in mijloc o lingura de compozitie rosie, iar la urma peste cea rosie o lingura din compozitie galbena... si tot asa pina terminati totul din vase.
Apoi puneti la copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pt. 30 de minute si mai lasati in cuptorul stins inca 10 min.
Crema:
Am dizolvat cele 2 pachete de creme instant in 500 ml. Lapte rece si le-am batut cu mixerul pina s-au intarit ca o frisca, apoi am adaugat untul moale si am mai amestecat putin ca sa fie mai cremoasa.
Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 foi si l-am montat: insiropat cu sucul de la compotul de visine, am pus visinele, crema si tot asa.
L-am ornat cu frisca.
Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food....
Burgeri facuti acasaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj