Tort la rece cu caise si dulceata

Portii
15
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajita
  • crema roz:
  • 250 g smantana
  • 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta)
  • 1 plic de gelatina
  • crema portocalie:
  • 150 g smantana
  • 200 ml nectar de caise
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

 Se dau la robot biscuitii, apoi miezul de nuca ( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
Se prepara crema cu dulceata, mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar de caise si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Nectarul din caise il pregatim din 1 kg de caise foarte coapte, fiert cca. 30 minute cu 2 cani de zahar, apoi dam de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic si dam bine la blender. In crema se adauga dupa ce s-a racit bine si a stat si la frigider cca. 10 minute.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.