Tort Egiptean

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente Foi cu nuca (se prepara 4 foi in tava rotunda cu diametru de 24 cm) Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie Pentru toate foile inmultiti totul cu 4 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina (lingura rasa! ) 40 gr nuca macinata
  • un vf cutit sare
  • Ingrediente Crema de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g unt
  • Ingrediente crema de frisca
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate
  • In plus
  • 200 g nuca sau alune tocate

Mod de preparare

Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca.
Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare.
Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar.
Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor.
Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).
Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie.
Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.
Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului.
Pregatesti crema de vanilie.
Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi.
Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase.
Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.
Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.
Pregateste crema de frisca.
Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.
Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.
Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator.
Mixeaza.
Asambleaza tortul.
Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.
Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate.
Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase.
Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.
Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.
Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti