Tort Egiptean

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru o foaie (se prepara 3 foi)
  • • 2 albusuri
  • • 2 linguri de zahar
  • • 1/2 lingura de faina
  • • 40 g nuci macinate
  • Pentru crema 1:
  • • 6 galbenusuri
  • • 6 linguri de zahar
  • • 340 ml lapte
  • • 2 linguri amidon
  • • 170 g unt nesarat
  • • esenta de vanilie
  • • coaja de lamaie
  • Pentru crema 2:
  • • 200 ml frisca
  • • 150 g zahar
  • • 120 g nuci zdrobite bucati mai mari

Mod de preparare

Foile:
Prima data facem foile; batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm si ungem cu unt, intindem foaia si coacem la foc mic timp de 15 - 20 minute. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi.

Pentru crema 1:
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se “dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Pentru crema 2:
Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava cu apa. Il ridicam imediat pentru a nu se topi, apoi il zdrobim (punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca zdrobit si el.

Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Pofta buna!
O reteta pentru ocazii speciale.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.