Tort diplomat cu fructe tropicale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 conserva de fructe tropicale
  • 300 g piscoturi
  • 2 kiwi
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 zahar
  • 50 g faina
  • 20 g gelatina
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Intr-o cratita incalzim laptele, despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele si le adaugam cu tot cu pastaia in laptele fierbinte. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si faina si amestecam bine pana ce se incorporeaza toate. Turnam treptat in fir subtire laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Varsam continutul bolului inapoi in oala in care am fiert laptele si dam pe foc lasand sa fiarba pana ce compozitia se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam coaja de lamaie rasa si dam deoparte sa se racoreasca usor. Hidratam gelatina in apa pentru 10 minute, o scurgem bine de apa si o adaugam peste crema de vanilie, amestecam totul pana devine o masa omogena. Lasam crema sa se raceasca complet acoperita cu folie alimentara. Batem bine 300 ml frisca lichida pana ce obtinem o crema pufoasa. Indepartam pastaia de vanilie si incorporam frisca in crema rece.
Desfacem conserva de fructe tropicale, scurgem fructele bine de tot (pastram sucul lor), taiem kiwi bucatele potrivte de marimea fructelor tropicale.
Intr-un bol turnam sucul de la conserva si inmuiem piscoturile in suc.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil asezam un strat de piscoturi ,iar pe margini punem folie de acetat. Punem un prim strat de piscoturi, cateva fructe colorate, dupa care iar putin crema ca sa se lipeasca piscoturile, din nou un strat de piscoturi inmuiate, si din nou fructe tropicale pana ce terminam ingredientele.
Dam tortul la rece pana a doua si, il testam sa vedem cat de tare a iesit.
Il decoram cu frisca batuta si fructe din compot.

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Parteneri
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute