Tort Diplomat cu Fructe

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte caldut
  • 5 plicuri gelatina (un plic 10 g)
  • 400 g piscoturi
  • 1 kg frisca
  • 1 kg kiwi
  • 2 cutii compot de ananas (unul bucati si unul rondele)
  • 2 portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie
  • siropul de la compotul de ananas sau lapte pentru insiroparea piscoturilor
  • se pot folosi fructe dupa preferinte in locul celor prezentate mai sus

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in putina apa rece, dupa care se toarna peste laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa de la cele doua portocale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si in final cu gelatina dizolvata in lapte. Aceasta compozitie se pune sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana devine de consistenta unei budinci, dupa care se lasa la racit.

Intre timp aranjem o cratita cu fructe (in functie de decorul dorit, deoarece fundul cratitei va fi fata tortului), dupa ce am umezit-o cu apa rece. Fructele ramase se toaca cubulete.

Urmatorul pas este sa amestecam frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece. In cratita se pune un strat din aceasta compozitie, peste care fructe, piscoturi care se insiropeaza in siropul compotului de ananas sau in lapte, iar compozitia de crema, fructe si in final piscoturi. Din compozitia mentionata a mai rezultat un tort mai mic.

Tortul se lasa la rece aproximativ o zi, a doua zi se misca cratita putin si se intoarce invers pe un platou, daca tortul nu cade se incalzeste cratita putin pe flacara aragazului si se reintoarce platoul.
Este un tort racoritor si nu este deloc gretos.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Retete de suflet

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj