Tort de Zahar Ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 14 oua
  • 17 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 praf frisca

Mod de preparare

7 oua, zaharul, si cel vanilat se pun toate la un loc si se bat cu furculita. apoi se adauga laptele.

Intr-o cratita de 3 litri se incing 3 linguri zahar, apoi se adauga compozitia de mai sus. Se baga la cuptor pana se face ca o piftir, apoi se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se face un blat de tort din 7 oua. 7 linguri de faina si 7 linguri de zahar, poti pune si 1 pliculet de zahar vanilat. esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta. Aceasta compozitie se toarna peste cealalta deja racita si se baga din nou la cuptor pana se coace blatul.

La gata se scoate din cratita, se inoarce astfel incat sa vina blatul dedesupt, crema de zahar ars la mijloc si deasupra frisca.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.