Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 250 g biscuiti cu unt
  • 130 g unt
  • 550 ml frisca lichida indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 caisa pentru ornat
  • Diametru tava: 20 cm
  • 1,1 kg caise

Mod de preparare

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.
Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.
Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.
Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.
Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.