Tort de Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 piscoturi (tip tiramisu)
  • 500 g ricotta sau branza de vaci (bine scursa)
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 portocale
  • 80 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 1 plic tort gelle
  • fructe pt ornat dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare: Punem stafidele la inmuiat in rom. Dupa care se curata portocalele si se taie bucatele se lasa la scurs. Geletina se pune la inmuiat in 4 linguri apa, sa se hidrateze. Piscoturile se inmoaie in suc de portocale amestecat cu un pic de vin alb dulce, si se aseaza intr-o forma de 28 cm, se acopera pe cat posibile toate spatiile.

Ricotta se amesteca cu 150 g zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, se omogenizeaza bine si se adauga gelatina topita. Separat se bate bine frisca cu 50 g zahar ramas si se adauga peste crema de branza, impreuna cu portocalele scurse si stafidele.

Se adauga peste piscoturi si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se orneaza cu fructe si se pune tort gelle deasupra preparat dupa indicatiile scrise pe punga. Este un tort cremos si delicat daca vrem sa aibe o consistenta gen diplomat se pun 2 plicuri de gelatina. In loc de portocale se pot folosi mandarine, clementine ..... ce avem prin casa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede (fara unt)

Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este...

Fursecuri fragede (fara unt)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj