Tort de Frisca cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml frisca (350 ml in compozitie si 150 ml pt ornat)
  • 250 g piscoturi
  • 400 ml iaurt
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 ml apa calduta (pt gelatina)
  • 120 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Un compot de visine (eu am avut conservate la borcan)

Mod de preparare

Pentru inceput se pune gelatina in apa calduta si se lasa sa stea aproximativ 20 minute, intre timp se amesteca iaurtul cu zaharul pudra bine. Cand s-a dizolvat gelatina se pune peste iaurt amestecand continuu, dupa care frisca batuta. Se amesteca in continuare pana se face o compozitie legata bine.

Se ia o forma de tort detasabila care se imbraca in foaie de aluminiu. Se pune jumatate din compozitie, dupa care visine (acestea se strecoara de sirop), stratul celalalt din compozitie, visine si in final piscoturile inmuiate in siropul de la visine.

Tortul se da la rece pentru aproximativ doua ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata, cand se rastoarna si se ia folia de aluminiu.
Se orneaza dupa dorinta fiecaruia, eu l-am ornat cu frisca.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj