Tort de Curmale cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr alune macinate sau nuca sau migdale
  • 250 gr curmale taiate felii subtiri
  • 2 linguri de rom
  • Pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr unt
  • 75-85 gr ciocolata topita
  • rom, vanilie dupa gust

Mod de preparare

Albusele se bat spuma tare cu zaharul praf, apoi se adauga curmalele macerate in cele 2 linguri de rom ( procesul de macerare este de la o ora pina la 4 depinde de timpul dvs) alunele macinate( nuca sau migdalele).

Se tapeteaza cu hartie unsa cu ulei o tava se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivit pana o scobitoare pe care o introducem in mijlocul blatului o scoatem afara curata. Se lasa la racit apoi se taie pe lungimea blatului in doua si apoi cele doua jumatati se mai taie odata, de data asta pe orizontala. Rezulta 4 foi dreptunghiulare

Pentru crema se pun la fiert pe aburi 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si 3 linguri de cacao. Dupa topirea zaharului, se raceste putin crema obtinuta si se amesteca cu untul frecat spumos dupa care se adauga ciocolata topita si esenta de rom si vanilie dupa gust. Se umple tortul cu crema obtinuta dar sa nu uitati sa lasati putina crema si pentru imbracat tortul Pofta buna!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Un tort care iti incanta toate,dar toate papilele gustative...Un tort lejer, blat insiropat cu cafea, crema racoroasa de...

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj