Tort de biscuiti pentru Craciun

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g de biscuiti
  • 200 g unt 70% grasime
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea
  • lapte rece
  • esenta de rom
  • pentru decor:
  • stafide, coaja de portocala, rahat de trandafiri
  • fulgi si bomboane decorative
  • nuca macinata

Mod de preparare

Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. Mama face cele mai bune torturi, iar tata, cele mai bune torturi de biscuiti :)

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Eu am folosit numai jumatate din cantitatea de biscuiti din castronul din poza, adica aprox 150 g, insa depinde si de marimea biscuitilor pe care-i aveti cand pregatiti tortul.

Se adauga cate un rand de crema, apoi alt rand de biscuiti si tot asa pana se obtine un tort destul de inalt, avand grija sa pastram putina crema pentru imbracat tortul. Mie imi place sa presar si stafide, bucatele de rahat si coaja de portocala peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata, fulgi si bomboane decorative.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/tort-de-biscuiti-2016.html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de vanilie cu cirese

tortuletul facut pentru ziua mea cu chinuri la pasta de zahar ca nu a iesit rosie:))reteta de blat am facut-o de aici...

Tort de vanilie cu cirese
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj