Crema
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat.
Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Lasam crema sa se racoreasca.
Asamblare
Tapetam o forma de cozonac (chec) cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca, punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea.
Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei, pe fundul acesteia, intr-un strat.
Peste acest strat de piscoturi, punem un strat de crema si un strat de nuca.
Urmeaza apoi, alt strat de piscoturi insiropate, peste care turnam restul de crema si miezul de nuca.
Ultimul strat este unul de piscoturi insiropate.
Dam la frigider pentru circa 2-3 ore, pana cand se intareste crema.
Scoatem din frigider si rasturnam usor tava pe un platou.
Indepartam folia alimentara.
Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.
Ornam cu cacao, fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.
By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti