Tort cu mango si cafea

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • -1 plic praf de copt
  • -2 linguri faina de grau
  • -100 gr.unt
  • -1 esenta de fistic
  • -1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 bucati mango
  • -100 ml.apa alcalina 9,4 PH.
  • -400 gr.smantana
  • -1 esenta vanilie
  • -2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • -500 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 bucata fructul pasiunii.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant intr-un se amesteca si se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos,incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cica 50 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare daca este copt.se opreste focul si se scoate din cuptor,se lasa pe aragaz sa se raceasca incet,dupa care se taie in doua foi pe orizontala.
Mod de preparare pentru crema:
Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.
Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie,se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango,se adauga si esenta de vanilie.
Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva ore.
Mod de preparare pentru ornare:
Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va bucurati de multa iubire si nu uitati ca iubirea sta in fiecare din noi!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pipote picanta

Tocanita de pipote picanta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj