Tort cu Fructe de Padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 40g faina
  • 40g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 ml ulei
  • Pentru crema:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g frisca+300ml lapte
  • Pentru decor:
  • 4 rondele de ananas
  • 50g capsuni
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 2-3 bucati de mure
  • 50g coacaze rosii
  • 2 felii mandarine
  • 200g frisca
  • 1 plic gelatina incolora
  • 300g ciocolata neagra de menaj
  • 1 panglica colorata

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. Se inglobeaza faina si amidonul impreuna cu praful de copt, se amesteca bine si se pune compozitia intr-o forma de tort imbracata in hirtie de copt. Se coace timp de 20 min la foc potrivit.

Pregatirea cremei:
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie pina se obtine o crema. Se bate frisca cu laptele. Cele 2 albusuri sunt batute spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, ciocolata topita si 200g frisca.

Se rastoarna blatul intr-o farfurie cu fundul in sus, se insiropeaza cu sucul scurs de la fructe. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se adauga peste blat jumatate din crema preparata, apoi se pun diferite fructe deasupra cremei. Restul fructelor se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema.

Se orneaza cu frisca si cu diferite fructe. Se dizolva gelatina asa cum scrie pe plic, apoi se intinzde peste fructe. Se topeste ciocolata neagra de menaj pe bain-marie, se intinde pe o folie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Cu un cutit bine incins la foc se taie dreptunghiuri din ciocolata care sunt asezate de jur imprejurul tortului, astfel incit sa formeze un gardulet. Se leaga cu o panglica colorata foarte subtire.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am...

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj