Tort cu Foi Foietaj, Crema Diplomat si Fructe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Trei pachete de foi foietaj
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 pl gelatina (20 gr)
  • zahar vanilat
  • fructele dintr-un comp macedonia
  • Frisca pentru ornat (depinde de marimea tortulu) eu am folosit 300ml

Mod de preparare

Foile foietaj se coc pe fundul tavii de la cuptor, (pe hartie de copt) una cate una.

Galbenusurile si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece (100ml) si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune frisca si fructele.

Se asambleaza tortul; o foaie foietaj, un strat de crema, a doua foaie, un alt strat de crema, a treia foaie si deasupra se acopera cu un strat foarte subtire de crema, se lasa la frigider sa se intareasca un pic, eu l-am lasat o ora, apoi se acopera cu frisca si se orneaza.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.