Tort cu Crema de Trufa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 3 foi subtiri:
  • - 1/2 cana de zahar
  • -10 lg de ulei
  • -zahar vanilat
  • -o lingurita de amoniac (se stinge)
  • -1/2lgt de praf de copt (se amesteca cu faina)
  • -faina cat cuprinde eu am pus cam 500 g sa nu va iasa aluatul tare
  • Crema:
  • - 600 ml frisca vegetala
  • - 100 g de ciocolata de post
  • cele 400 ml le-am batut ptr a orna blatul
  • Sirop:
  • -zahar
  • -apa
  • -esenta de rom
  • Cantitatile eu le-am pus la ochi

Mod de preparare

Se coc 3 foi subtiri intinse pe dosul tavii.
Din cauza ca sunt foarte subtiri si fara ou se vor lipi la intins daca le intindeti direct pe tava. Foile se intind pe foaie de hartie si apoi foaia o taiati si o puneti pe tava la copt

Crema:
Ciocolata se topeste pe aburi si apoi se adauga frisca ne batuta. Se amesteca bine si se pune la frigider pana se raceste. Apoi se bate.

Foile se insiropeaza bine. Se pune crema intre foi si se orneaza cu frisca.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.