Tort cu Crema de Trufa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 3 foi subtiri:
  • - 1/2 cana de zahar
  • -10 lg de ulei
  • -zahar vanilat
  • -o lingurita de amoniac (se stinge)
  • -1/2lgt de praf de copt (se amesteca cu faina)
  • -faina cat cuprinde eu am pus cam 500 g sa nu va iasa aluatul tare
  • Crema:
  • - 600 ml frisca vegetala
  • - 100 g de ciocolata de post
  • cele 400 ml le-am batut ptr a orna blatul
  • Sirop:
  • -zahar
  • -apa
  • -esenta de rom
  • Cantitatile eu le-am pus la ochi

Mod de preparare

Se coc 3 foi subtiri intinse pe dosul tavii.
Din cauza ca sunt foarte subtiri si fara ou se vor lipi la intins daca le intindeti direct pe tava. Foile se intind pe foaie de hartie si apoi foaia o taiati si o puneti pe tava la copt

Crema:
Ciocolata se topeste pe aburi si apoi se adauga frisca ne batuta. Se amesteca bine si se pune la frigider pana se raceste. Apoi se bate.

Foile se insiropeaza bine. Se pune crema intre foi si se orneaza cu frisca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj