Tort cu crema de ness si iaurt

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 80 g amidon
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g biscuiti macinati
  • 300 g iaurt 10% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 500 g mascarpone
  • zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina granule
  • 3 pliculete ness
  • 200 ml apa
  • chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute.

Mixam smantana pentru frisca. Separat, mixam mascarponele. Amestecam doua pliculete de ness cu cateva linguri de frisca batuta, apoi le adaugam peste mascarpone. Adaugam zahar pudra dupa gust si apoi treptat, jumatate din frisca batuta. Amestecam usor. Introducem crema la rece.

Pentru crema de iaurt, amestecam frisca ramasa cu iaurtul si zahar pudra dupa gust. Eu am adaugat si jumatate de plic gelatina ( nu cred ca era neaparat nevoie, dar mi-a fost teama sa nu curga crema).

Am taiat blatul in doua, am insiropat fiecare bucata cu un sirop din 200 ml apa calduta, un pliculet ness si 2 linguri zahar.

Am asezat primul blat insiropat, crema de ness, al doilea blat insiropat si crema de iaurt.

Am ornat tortul cu frisca batuta, chipsuri de ciocolata si putina pudra de ness.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj