Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat;300 g biscuiti
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g miez de nuca
  • crema macese;
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de pasta de macese,un plic(10 g) de gelatina
  • crema de castane ;
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g branza de vaci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de castane
  • un plic de gelatina
  • jeleu de macese;
  • 5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa
  • 2 plicuri de tort gelle
  • decor;
  • 300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil(cu diametrul de 27 cm).Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.
Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana ,cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marin.Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora.
Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marin.Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore.
Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelle-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba.Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane .Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.De preferat sa se lase pewste noapte la frigider inainde de a indeparta forma si a portiona tortul.
Pofta buna!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj