Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • 250 g bicuiti cu vanilie sau cocos
  • 150 g rama topit
  • Crema:
  • 100 ml apa
  • 2 pachet gelatina fina (1 pachet = 10 gr)
  • 800 g branza dulce
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 g visine(din compot, proaspete, sau zmeura)

Mod de preparare

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic (eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana) si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.

Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita. Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata, o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa, apoi o punem la incalzit pana se dizolva.

Branza, cele 10 linguri de zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma, adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca, adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.

Visinele (sau zmeura, capsuni etc.) le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam, apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.

Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti, turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe mixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator, apoi se poate pune la frigider si se poate servi.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...