Tort castel

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 600 g smantana pentru frisca 35% grasime
  • zahar pudra dupa gust
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g fineti
  • 300 g smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • chipsuri de ciocolata
  • cornete cu ciocolata
  • stegulete
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi.

Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul.

Mixam putin galbenusurile cu un praf de sare, apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Peste albusurile spuma adaugam compozitia de ciocolata cu galbenusuri. Omogenizam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si coacem pana se desprind marginile si se formeaza o pojghita deasupra.

Lasam blaturile sa se raceasca.

Pentru crema de mascarpone am mixat smantana pentru frisca, am adaugat zaharul pudra si la final mascarponele frecat putin.

Pentru crema de ciocolata am mixat smantana pentru frisca, am frecat putin crema de ciocolata fineti si am adaugat treptat frisca batuta peste fineti.

Parte putin mai dificila este asamblarea.

Mai intai am stabilit tava pe care am asezat tortul. In functie de marimea acesteia am taiat baza castelului. Dintr-un blat am taiat baza castelului si apoi o parte din turnuri cu ajutorul unui pahar. Turnurile le-am asezat in cele patru colturi ale bazei pe care le-am decupat putin pentru a patrunde putin turnul in baza.

Din blatul al doilea am taiat o a doua baza mai mica pe care am asezat-o peste prima baza. In fiecare colt al bazei nr. 2 am asezat turnuri mai mici taiate din blat cu ajutorul unui pahar mai mic. Peste a doua baza am asezat un ultim turn mare. Turnurile trebuie sa fie mai inalte decat bazele.

Fiecare blat l-am taiat in trei pe orizontala. Fiecare baza a avut trei blaturi subtiri si doua straturi de crema de mascarpone. La turnuri blaturile au fost la fel de subtiri, dar mai multe pentru a obtine inaltimea.

Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata. Am decorat cu ciocolata alba topita, chipsuri si fulgi de ciocolata. In varful turnurilor mari am asezat cornete cu ciocolata. Pe turnurile mici am asezat stegulete.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa