Tort Biscotino (inima abetinei)

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 cutie compot de ananas
  • -500 gr biscuiti obisnuiti
  • -1 pachet de unt
  • -1 esenta
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2 banane
  • -o portocala
  • -250 gr stafide
  • -500 gr smantana
  • -1 lingura cacao
  • -4 linguri zahar

Mod de preparare

Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas, peste sirop adaugam stafidele si le lasam 15 minute sa se inmoaie. Dam biscuitii prin masina si adaugam untul topit la temperatura camerei, omogenizam totul foarte bine. Adaugam apoi esenta, bucatile de ananas si amestecam usor. Asezam jumatate din compozitie in tava, apoi asezam frumos felii de banane si bucatele de portocala. Punem restul de compozitie si asezam cu lingura. Apasam bine sa nu ramana goluri de aer.
In vasul de la robot, punem smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixam cateva minute. Punem 1/2 frisca pe blat si intindem cu un cutit zimtat sa iasa cat de cat frumos. In 1/2 frisca, adaugam cacao de buna calitate, mixam cateva minute si ornam jumatate din tort. Dupa cum vedeti, am ornat asimetric si unde am pus frisca alba deasupra am pus pe margine frisca cu cacao si invers. Am ornat cu forme facute din zahar. Pe partea maro, am pus inimioare roz si pe partea alba, am pus inimioare mov. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.