Tort 8 Martie

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru pandispan avem nevoie de:
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 150 ml ulei
  • un praf de copt
  • pentru crema de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri (cu varf) faina
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • Cateva patratele de ciocolata cu cafea;
  • pentru sirop:
  • apa 250 ml
  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la o jumatate de portocala
  • 1 lingura coaja de portocala
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • flori de napolitana si bombonele de zahar Dr.Oetker
  • putina ciocolata

Mod de preparare

Tort in forma de inima, cu pandispan insiropat, crema de ciocolata si cafea, frisca si flori de napolitana.

Pandispanul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand. Compozitia (aproape moale, dar aerata) se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devine aurie (aprox 30 de minute). Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se prepara siropul din apa, zahar, zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, care se fierb cam 5 minute la foc mic. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata:
Intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, cu ajutorul unui tel, turnand incet laptele cald. Se omogenizeaza si apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se da pe foc, se adauga untul si ciocolata cu cafea (eu am avut de la Kaufland) si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decor si asamblare:
Se taie pandispanul in doua foi inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se decupeaza marginile, dand forma de inima. se insiropeaza. Se adauga o parte din crema, resturile taiate de la pandispan, restul de crema si capacul tortului.

Se bate frisca lichida cu mixerul, nu prea tare, ci doar pana devine cremoasa, se orneaza tortul cu frisca, decoratiuni de zahar, flori de napolitana si putina ciocolata topita.

Se da la rece.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/tort-8-martie.html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj