Tiramisu reţetă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 19 linguri zahar
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie frisca lichida Hulala 500ml
  • 1 galetusa smantana 900g
  • grasime 20%
  • 2 plicuri gelatina
  • cafea 10-15 lingurite
  • esenta de rom
  • piscoturi 60 bucati
  • cacao

Mod de preparare

Varianta mea XXL dupa Tiramisu reţetă originală. Se face cafea foarte tare din 3-4 cescute apa si se lasa la racit.

Galbenusurile se bat foarte bine cu 14 lingrui de zahar pana ce compozitia devine albicioasa si se topeste zaharul - aproximativ 15min. Se adauga cutia de mascarpone si smantana si se bate in continuare pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca.

Separat se bate frisca, si se adauga la compozitia initiala. Albusul se bate spuma cu 5 linguri de zahar si de asemenea se amesteca cu restul cremei. Crema astfel obtinuta se da la rece pana se pregatesc piscoturile.

In cafeaua racita se pune esenta de rom. Piscoturile unul cate unul se inmoaie putin in cafea si se aseaza pe o tava mare (40x27x7) pe doua randuri.

Peste primul rand de piscoturi se toarna jumatate din crema, dupa care se mai aseaza un rand de piscoturi si peste ele restul de crema. Se da la rece.

Dupa 3-4 ore se presara deasupra cacao pudra (cu o strecuratoare de ceai).

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.