Tiramisu de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri,
  • 150g zahar
  • 250g mascarpone
  • 250ml frisca lichida
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de lamaie si cca 30 piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Daca vreti sa variati Tiramisu reţetă originală cu o alternativa mai acrisoara va recomand sa incercati aceasta reteta.

Se face o crema din galbenusuri, zahar, mascarpone si coaja de lamaie. Separat se prepara frisca care o data gata se amesteca incet cu cealalta crema.

Intr-o tava se aseaza un rand de piscoturi muiati intr-un sirop facut din esenta de lamaie si apa sau lapte dupa preferinte; un strat de crema, un altul de piscoturi si la final ultimul strat care obligatoriu trebuie sa fie de crema.

Se orneaza dupa preferinta. Se baga la frigider pentru cca. doua ore si se serveste rece.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...