Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Cand zaharul s-a topit, adaugam si uleiul. Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand blatul este copt, se lasa la racit. Se taie in cuburi, nu foarte mari (aprox cu latura de 3-4 cm).
Glazura:
Punem laptele cu zaharul si cacaua sa fiarba, apoi lasam sa se raceasca. Cand sosul obtinut este rece complet, adaugam si esenta de rom.
Luam cate o bucata de blat si se trece prin glazura, fara a tine prea mult pentru a nu se insiropa prea tare. Din glazura, cuburile se rostogolesc prin nuca de cocos.
Eu folosesc o furculita cand glazurez, pentru ca atunci cand cuburile de prajitura le tavalesc prin nuca de cocos, acesta sa ramana alba peste tot pe prajitura. Daca avem degetele murdare de glazura, vom avea pete .
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.