Tavalita in cocos

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Glazura:
  • 200 ml lapte,
  • 300 gr zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de rom
  • 300 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Cand zaharul s-a topit, adaugam si uleiul. Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand blatul este copt, se lasa la racit. Se taie in cuburi, nu foarte mari (aprox cu latura de 3-4 cm).

Glazura:
Punem laptele cu zaharul si cacaua sa fiarba, apoi lasam sa se raceasca. Cand sosul obtinut este rece complet, adaugam si esenta de rom.
Luam cate o bucata de blat si se trece prin glazura, fara a tine prea mult pentru a nu se insiropa prea tare. Din glazura, cuburile se rostogolesc prin nuca de cocos.
Eu folosesc o furculita cand glazurez, pentru ca atunci cand cuburile de prajitura le tavalesc prin nuca de cocos, acesta sa ramana alba peste tot pe prajitura. Daca avem degetele murdare de glazura, vom avea pete .

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.