Tascute cu dulceata (Lekvarostaska)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr branza de vaca (scoaca)
  • 1 praf de sare
  • 1 albus
  • 2 pachete zahar vanilat
  • dulceata

Mod de preparare

Faina cu praful de copt se amesteca, untul rece se adauga la el si se faramiteaza bine impreuna. Adaugam branza pasirata prin sita, praful de sare si zaharul vanilat si se framanta repede aluatul. Se lasa la rece timp de o ora.

Se intinde aluatul de 2-3 mm si se taie in patrate (ce marime doriti). In mijloc se pune dulceata si se impatura ca la hajose , apoi marginile le presam bine cu furculita. Le asezam in tava in care am pus folie de aluminiu, le ungem cu albus de ou si le dam la cuptorul preincalzit cca. 20 minute, la foc potrivit.

Fierbinti se presara cu zahar praf.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.