Tarte cu Fructe din Aluat Fraged

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 300 g faina
  • 125 g margarina sau unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca cu frisca
  • 200 ml frisca
  • 500 ml lapte
  • 5 gr gelatina

Mod de preparare

Se amesteca ingrendientele pentru aluat ( toate trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza si se pune la rece 1 ora. Apoi se rup bucatele care se intind si se captusesc formele de tarta ( va ia ceva timp dar merita).

Se coc la temperatura potrivita 20-25 de minute pana se rumenesc putin pe margini. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca.

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca. Se umplu tartele si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Eu am pus fructe de rodie si feliute de kiwi.
Tartele umplute sa pot pastra o zi, iar cele neumplute o perioada mai mare, maxim 20 de zile. Puteti sa faceti tartele din timp si sa le umpleti cand doriti :).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...