Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Portii
8
Timp pregatire
210 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Unt de mere
  • - 1 kg mere;
  • - 100 g zahăr;
  • - 2 lingurițe scorțișoară;
  • Blat tartă
  • - 120 g unt gras;
  • - 250 g făină;
  • - 80 g zahăr;
  • - 2 gălbenușuri;
  • - 3-4 linguri de apă rece;
  • - un praf de sare;
  • Crema de Mascarpone
  • - 250 g mascarpone;
  • - 100 ml smântână lichidă;
  • - 2 linguri frișcă nebătută;
  • - 2 linguri zahăr pudră;

Mod de preparare

Unt de mere

- Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă;
- Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când;
- După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă;
- Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase;
- Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent;
- În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă;
- Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine;
- Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește;

Blat de tartă

- Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider;
- Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare;
- Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă;
- Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute;
- Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță;
- Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini;

Crema de Mascarpone

- Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră;
- Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine;
- La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă;

- Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj