Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ricotta
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr bobite ciocolata
  • coaja lamaie
  • esenta vanilie
  • un varf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
  • o ciocolata cu lapte pt glazur

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute.
Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...