Tarta cu Prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -160 gr faina
  • -150 gr unt (margarina )
  • -160 gr zahar si 2-3 linguri deasupra prunelor
  • -3 oua
  • - 1 lingura rom sau coniac (eu am pus doar coaja de lamaie si a dat un gust super tartei)
  • - 15-20 prune
  • -un jumate de plic de praf de copt

Mod de preparare

-se freaca untul cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile si se freaca pana se obtine o pasta omogena si albicioasa, se adauga putin cate putin faina (eu am amestecat praful de copt in faina ), apoi romul sau coaja de lamaie un pic de sare iar la urma albusurile batute spuma.

- se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt, se niveleaza si se pun jumatatile de prune una langa alta cu adancitura in sus (bine spalate si curate in prealabil)

-presari zahar peste prune si dai la cuptor o juma de ora, la cuptorul preincalzit si daca se poate la nu foarte mare temperatura ca e prinde repede, trebuie sa fie frumos rumenita.
se lasa sa se raceasca si se taie in felii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...