Tarta cu crema de cacao si cocos

Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt/margarina
  • 1 albus de ou
  • crema:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr cacao amara
  • 50 gr faina ( sau zeamil poate era mai bine)
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr cocos ras
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa...

Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao .. se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma ( al meu n-a fost chiar intepenit ).

Din aluat (3/4) se intinde o foaie care se aseza pe fundul tavii ( eu am folosit forma de tort). Se toarna crema si se acopera cu restul de aluat taiat in fisii si asezate ca un gratar.

Se pune la cuptor , in cuptorul incalzit deja ... la 180-200 °C pt .. 30 min cred ... acum e in cuptor.

Poze de la pregatirea pina la cuptor si mai tirziu cu tarta gata iar pe seara cu felia ...

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de broccoli cu porumb

Salata de broccoli cu porumb
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.