Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125g unt
  • 250g faina
  • 40g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500g crema de branza (fromage blac)
  • 250g smantana 30% grasime (creme fraiche)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 150g faina

Mod de preparare

Pentru aluat:
Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un aluat omogen, apoi il invelim intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura:
Crema de branza o amestecam cu smantana, adaugam si zaharul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, mixam bine, apoi adaugam gabenusurile si la sfarsit faina. Mixam totul pana la omogenizare.
Intr-un alt vas, mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare si cu ajutorul unei spatule incorporam in compozitia de branza.
Aluatul rece il intindem intr-o forma rotunda pe masa usor infainata, apoi imbracam o tava rotunda de 24cm (pe care am tapetata-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei) si pe peretii tavii (foto) cu aluatul obtinut, iar in mijloc asezam umplutura si nivelam usor.
Dam tava la cuptor pentru juamtate de ora la foc mare si inca 20 minute ala foc mic sau pana se rumeneste frumos deasupra!
Lasam sa se raceasca in cuptorul intre-deschis pentru a nu crapa! Pudram cu zahar pudra si o putem servi cu mare drag!

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti