Aluatul
Se frământă, rapid, cu vârful degetelor, făina, sarea și untul; adăugați apă (2-3 linguri), faceți o minge, înveliți în folie de plastic alimentar și puneți aluatul în frigider, măcar ½ oră - la rece.
Întindeți, apoi, o foaie, puneți-o în forma speciala pentru tarte, înțepați din loc în loc cu o furculiță, așezați, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole și efectuați coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit).
Între timp, se pregăteşte umplutura, un pudding clasic.
Scoateți tarta din cuptor, eliminați pergamentul și lăsați-o să se răcorească, puțin. Turnați, apoi, umplutura.
Se lasă tarta să se răcească bine (preferabil pe o grilă), dupa care, se decorează cu boabe de afine si de zmeură, eventual, și cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).Țineți tarta la frigider câteva ore, înainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi înainte.
Poate fi “parteneriată” cu un pahar de vin alb dulce, proaspăt și parfumat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti