Tarta cu Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100g ciocolata neagra de menaj
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 150g unt
  • 1 pachet aluat fraged sau
  • 1pachet aluat frantuzesc

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 220 grade (termostat7__foc mediu).
Ungeti o tava rotunda sau patrata cu unt si intindeti aluatul in ea
intepati cu furculita. Dati la cuptor 10 min.

In acest timp:

Intr o cratita topiti ciocolata cu 3 linguri apa si adaugati in ordine: zaharul untul, faina. Cand compozitia e omogena, dati de pe foc si adaugati galbenusurile amestecand repede. La urma adaugati albusurile batute spuma.

Scoateti aluatul de la cuptor si rasturnati ciocolata. Coaceti la aceeasi temperatura timp de 25 min.

cand e gata asteptati sa se raceasca si taiati
Putem servi aceasta tarta cu o inghetata de vanilie sau cu capsuni alaturi sau cu o frisca batuta cu fragi sau zmeura.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort magic cu mere, de post

De cand am vazut aceasta reteta la Gina (multumesc mult pentru reteta aceasta minunata) mi-a placut foarte mult!...

Desert tort magic cu mere, de post
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.