Tarta cu Agrise Rosii si Crusta cu Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -325 g faina
  • -170 g zahar pudra
  • -200 g unt, la temperature camerei
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -1 ou
  • -4 linguri lapte
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie
  • -750 g agrise rosii
  • -4- 5 linguri zahar brun sau alb
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Curatati, spalati si lasati agrisele la scurs.

Crusta:
Framantati bine amestecul obtinuta din 200 g faina, 100 g unt si scortisoara pudra, obtinand o compozitie omogena, cu aspect de firimituri.

Aluat:
Frecati spuma untul cu zaharul, iar dupa ce acesta s-a dizolvat, inglobati oul, sarea, coaja rasa de lamaie, restul de faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele. Omogenizati bine.

Intindeti si puneti aluatul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (cu diametrul 26- 28 cm), unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (inclusiv peretii).

Repartizati peste aluat agrisele scurse, presarati uniform zaharul brun, apoi aluatul pentru crusta.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, la foc potrivit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit pe un gratar si serviti pudrata cu zahar praf.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.