Tarta cu Agrise Rosii si Crusta cu Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -325 g faina
  • -170 g zahar pudra
  • -200 g unt, la temperature camerei
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -1 ou
  • -4 linguri lapte
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie
  • -750 g agrise rosii
  • -4- 5 linguri zahar brun sau alb
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Curatati, spalati si lasati agrisele la scurs.

Crusta:
Framantati bine amestecul obtinuta din 200 g faina, 100 g unt si scortisoara pudra, obtinand o compozitie omogena, cu aspect de firimituri.

Aluat:
Frecati spuma untul cu zaharul, iar dupa ce acesta s-a dizolvat, inglobati oul, sarea, coaja rasa de lamaie, restul de faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele. Omogenizati bine.

Intindeti si puneti aluatul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (cu diametrul 26- 28 cm), unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (inclusiv peretii).

Repartizati peste aluat agrisele scurse, presarati uniform zaharul brun, apoi aluatul pentru crusta.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, la foc potrivit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit pe un gratar si serviti pudrata cu zahar praf.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...