Tarhana Dulce cu Dulceata din Coji de Pepene Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 linguri de tarhana
  • 300-350 ml lapte
  • praf de sare
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie (optional) baton scortisoara (optional)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si batonul de scortisoara (optional). Cand incepe sa dea in clocot se toarna tarhana si se amesteca dupa care se lasa la fiert circa 4-5 minute. Sau pana tarhana e fiarta. Timpul de fierbere variaza in functie de marimea bobului de tarhana.

Cand se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara afara, se adauga coaja de lamaie daca folositi si se lasa pana tarhana absoarbe tot laptele (daca mai este cazul). Se consuma caldut sau rece, pudrat cu scortisoara si dulceata de care doriti.

Eu am folosit dulceata de coji de pepene verde pentru ca se numara printre preferate.
Daca doriti, cat timp tarhana este calduta, se pune in forme de silicon si se lasa la racit. La servire, se rastoarna continutul cupelor de silicon pe o farfurie si se decoreaza dupa preferinta

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...