Tarhana Dulce cu Dulceata din Coji de Pepene Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 linguri de tarhana
  • 300-350 ml lapte
  • praf de sare
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie (optional) baton scortisoara (optional)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si batonul de scortisoara (optional). Cand incepe sa dea in clocot se toarna tarhana si se amesteca dupa care se lasa la fiert circa 4-5 minute. Sau pana tarhana e fiarta. Timpul de fierbere variaza in functie de marimea bobului de tarhana.

Cand se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara afara, se adauga coaja de lamaie daca folositi si se lasa pana tarhana absoarbe tot laptele (daca mai este cazul). Se consuma caldut sau rece, pudrat cu scortisoara si dulceata de care doriti.

Eu am folosit dulceata de coji de pepene verde pentru ca se numara printre preferate.
Daca doriti, cat timp tarhana este calduta, se pune in forme de silicon si se lasa la racit. La servire, se rastoarna continutul cupelor de silicon pe o farfurie si se decoreaza dupa preferinta

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Cupcakes cu cafea

Am primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)

Cupcakes cu cafea
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure