Tabla de Sah

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr rama
  • 350 gr zahar
  • 480 gr faina
  • 7 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Cele 250 gr rama se freaca bine cu 350 gr zahar si apoi se adauga treptat ouale intregi amestecandu-se bine pana se omogenizeaza. Adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, esenta de rom si treptat adaugam faina si praful de copt. Obtinem un aluat mai consistent . Compozitia astfel obtinuta ,se imparte in mod egal si in una din parti punem 4 linguri cacao. Astfel obtinem 2 compozitii una alba si una neagra.

Cu lingura se ia din compozitii gramajoare si se aseaza in tava o gramajoara neagra urmata de una alba. Se da la cuptor si obtinem o prajitura sub forma tablei de sah.

Se scoate dupa ce e copta se lasa un pic la racit si se poate pudra cu zahar praf sau cine doreste poate sa puna deasupra un strat de frisca .

Se prepara foarte usor si este delicioasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu marar

Bunaaaaa si Atat!!!

Tocanita de ciuperci cu marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj