Sutlac - Budinca de Orez cu Lapte - Reteta Turceasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cup de orez (65 gr)
  • 1 1/2 cup apa = 360 ml
  • 3 cup lapte = 720 ml
  • 1 cup smintina dulce (cea pentru frisca) = 240 ml
  • 1 cup zahar = 200 gr
  • vanilie
  • 3 linguri de maizena (amidon de porumb dizolvate cu 4 linguri de lapte din laptele de mai sus)
  • sare - un virf de cutit
  • si la final scortisoara

Mod de preparare

Se fierbe intii orezul in apa cu sare, cind scade apa adaugam laptele + smintina dulce + zahar + vanilie ... si lasi sa fiarba la foc mic de tot pina cind orezul e gata (nu trebuie sa scada laptele). La final adaugi maizena amestecata cu laptele tinut deoparte ...

Pui in cupe, castroane etc si lasi la rece.

Cind s-a racit adaugi scortisoara.
*am folosit amidon de cartofi (asta aveam in casa), deci cred ca se poate inlocui.

Am pus cite linguri scrie in reteta (de amidon), insa dupa gustul meu as fi putut sa pun mai putin, cu 2 lingurite era chiar suficient (dupa gustul meu evident!!).

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.