Sutlac - Budinca de Orez cu Lapte - Reteta Turceasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cup de orez (65 gr)
  • 1 1/2 cup apa = 360 ml
  • 3 cup lapte = 720 ml
  • 1 cup smintina dulce (cea pentru frisca) = 240 ml
  • 1 cup zahar = 200 gr
  • vanilie
  • 3 linguri de maizena (amidon de porumb dizolvate cu 4 linguri de lapte din laptele de mai sus)
  • sare - un virf de cutit
  • si la final scortisoara

Mod de preparare

Se fierbe intii orezul in apa cu sare, cind scade apa adaugam laptele + smintina dulce + zahar + vanilie ... si lasi sa fiarba la foc mic de tot pina cind orezul e gata (nu trebuie sa scada laptele). La final adaugi maizena amestecata cu laptele tinut deoparte ...

Pui in cupe, castroane etc si lasi la rece.

Cind s-a racit adaugi scortisoara.
*am folosit amidon de cartofi (asta aveam in casa), deci cred ca se poate inlocui.

Am pus cite linguri scrie in reteta (de amidon), insa dupa gustul meu as fi putut sa pun mai putin, cu 2 lingurite era chiar suficient (dupa gustul meu evident!!).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.