Gelatina (cele 2 pliculete ) se prepara conform instructiunilor tiparite pe pliculete.
Intr-un castron mai incapator se amesteca iaurtul cu zaharul, se agauga gelatina dizolvata, frisca batuta, zaharul valilinat si se amesteca bine pana se obtine o crema consistenta in care se adauga la final capsunile taiate cubulete.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu marginea detasabila si se lasa la rece cam o ora (pana se intareste).
Cand s-a intarit, se pregateste glazura rosie (conform instructiunilor), se toarna pe deasupra prajiturii si se mai lasa la rece 5-10minute(pana se intareste ecranul din gelatina).
La final se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si cu capsuni.
Pentru cine doreste, poate folosii piscoturi (asa cum am folosit eu); in forma detasabila se pun mai intai piscoturile siapoi se toarna deasupra crema de iaurt.
Se serveste rece.
Aceeasi crema dar fara gelatina, se poate pune la congelator si se obtine o inghetata foarte gustoasa.
Capsunile din reteta pot fi inlocuite si cu fructe de padure.
Prajitura Krem a la krem este una dintre cele mai bune rpajituri de casa, de care te vei indragosti si pe care vei dori sa o...
Krem a la krem, o bunatate de prajituraAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.