Super Capsunica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -0 500 Kg iaurt simplu (poate fi si iaurt de post)
  • -4-5linguri de zahar
  • -0 500 Kg frisca batuta
  • -0 500 Kg capsuni taiate
  • -2 pliculete gelatina
  • -2-3 pliculete zahar vanilinat
  • -1 plic gelatina transparenta rosie Tort Gelee

Mod de preparare

Gelatina (cele 2 pliculete ) se prepara conform instructiunilor tiparite pe pliculete.

Intr-un castron mai incapator se amesteca iaurtul cu zaharul, se agauga gelatina dizolvata, frisca batuta, zaharul valilinat si se amesteca bine pana se obtine o crema consistenta in care se adauga la final capsunile taiate cubulete.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu marginea detasabila si se lasa la rece cam o ora (pana se intareste).

Cand s-a intarit, se pregateste glazura rosie (conform instructiunilor), se toarna pe deasupra prajiturii si se mai lasa la rece 5-10minute(pana se intareste ecranul din gelatina).
La final se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si cu capsuni.

Pentru cine doreste, poate folosii piscoturi (asa cum am folosit eu); in forma detasabila se pun mai intai piscoturile siapoi se toarna deasupra crema de iaurt.

Se serveste rece.

Aceeasi crema dar fara gelatina, se poate pune la congelator si se obtine o inghetata foarte gustoasa.

Capsunile din reteta pot fi inlocuite si cu fructe de padure.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj