Gelatina (cele 2 pliculete ) se prepara conform instructiunilor tiparite pe pliculete.
Intr-un castron mai incapator se amesteca iaurtul cu zaharul, se agauga gelatina dizolvata, frisca batuta, zaharul valilinat si se amesteca bine pana se obtine o crema consistenta in care se adauga la final capsunile taiate cubulete.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu marginea detasabila si se lasa la rece cam o ora (pana se intareste).
Cand s-a intarit, se pregateste glazura rosie (conform instructiunilor), se toarna pe deasupra prajiturii si se mai lasa la rece 5-10minute(pana se intareste ecranul din gelatina).
La final se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si cu capsuni.
Pentru cine doreste, poate folosii piscoturi (asa cum am folosit eu); in forma detasabila se pun mai intai piscoturile siapoi se toarna deasupra crema de iaurt.
Se serveste rece.
Aceeasi crema dar fara gelatina, se poate pune la congelator si se obtine o inghetata foarte gustoasa.
Capsunile din reteta pot fi inlocuite si cu fructe de padure.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.