`Strudel` cu Ricotta si Afine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet aluat pentru foitaj
  • -450 g ricotta
  • -2 oua
  • -afine sau fructe de padure, dupa dorinta
  • -zahar, dupa gust
  • -1- 2 pachete zahar vanilat
  • -1 ou usor batut, pentru uns
  • -zahar praf vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata.

Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le).

Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima.

Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos!

Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus.

Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie.
Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Bomboane brigadeiro (reteta video)

Va invit sa incercati niste bomboane braziliene pe baza de lapte condensat, super usor de facut si ataaaaat de bune.

Bomboane brigadeiro (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj