`Strudel` cu Ricotta si Afine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet aluat pentru foitaj
  • -450 g ricotta
  • -2 oua
  • -afine sau fructe de padure, dupa dorinta
  • -zahar, dupa gust
  • -1- 2 pachete zahar vanilat
  • -1 ou usor batut, pentru uns
  • -zahar praf vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata.

Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le).

Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima.

Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos!

Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus.

Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie.
Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...