Strudel cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 varf cutit sare
  • -apa calduta, aproximativ 125 ml
  • Umplutura:
  • -1- 1 1/2 kg mere curatate
  • -200- 300 g zahar sau dupa gust
  • -25-50 g unt
  • -1 lingura scortisoara pudra
  • Sirop caramel:
  • -2- 3 linguri zahar
  • -apa
  • Pentru ornat:
  • -zahar brun, optional
  • Pentru lucru cu aluat:
  • -3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara.

Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat).

Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere.

Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte.

Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor.

Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu ananas si crema mascarpone

Desert tort cu ananas si crema mascarpone
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.