Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spuma:
  • 6 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 ml apa
  • gelatina
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata (neagra, cel putin 70%)
  • Blatul:
  • 1 cup (250 g) biscuiti cu unt pisati
  • 1 lingura de zahar fin (caster sugar)
  • 60 g unt topit

Mod de preparare

Pentru blat se adauga toate ingredientele si se preseaza in forma dorita

Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.

1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.

Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.

In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.