Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spuma:
  • 6 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 ml apa
  • gelatina
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata (neagra, cel putin 70%)
  • Blatul:
  • 1 cup (250 g) biscuiti cu unt pisati
  • 1 lingura de zahar fin (caster sugar)
  • 60 g unt topit

Mod de preparare

Pentru blat se adauga toate ingredientele si se preseaza in forma dorita

Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.

1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.

Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.

In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.