Spirale de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220gr faina
  • 25gr cacao (eu am pus ciocolata topita, cacaoa mi-au m ancat-o feciorii si mai multa decat in reteta)
  • 160gr zahar
  • 60gr unt moale
  • 1 ou
  • 1 ligura lapte
  • 1/2 lingurita amoniac alimentar
  • In aluat as mai adauga data viitoare coaja de portocala rasa, ceva i-a lipsit fursecului ca sa ma impresioneze si acel ceva era o aroma care reteta originala nu o are
  • Umplutura:
  • 100gr crema branza de vaci
  • 60gr zahar
  • 75gr cocos (eu am pus mai mult)
  • 50gr alune macinate (am pus mai mult)
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingrediente, se da la frigider 2 ore, dupa care se intinde pe o folie de plastic un dreptunghi de 20x30cm (eu l-am facut mai mare cam de 30x 40cm) si se umple cu amestecul de cocos si alune.

Se ruleaza pe latura mare, se da iar la frigider, in reteta scrie pana a doua zi, dar eu am fost mai nerabdatoare si l-am lasat 2 ore numai, pana s-a intaarit, se taie felii groase de 1/2cm si se coace la 180C timp de 10 minute (mi s-a parut cam putin la cuptorul meu, asa ca le-am alsat 15 minute).

Atentie sunt moi cand le scoateti, lasati-le sa se raceasca in tava. Mi-au iesit cam 20 si ceva de bucati destul de mari. Retea zice ca se pot pastra pana la 3 saptamani in cutie etansa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj