Spirale cu nuca din aluat cu urda

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 gr urda
  • -500 gr faina
  • -15 gr drojdie proaspata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf cutit sare
  • -100 ml iaurt
  • -200 ml lapte
  • -100 gr zahar
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Umplutura:
  • -200 gr nuca macinata
  • -50 gr merisoare sau stafide
  • -70 gr zahar
  • -1 ou
  • -30 ml lapte
  • Extra : 1 ou

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina .Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.
In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.
Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.
Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .

Nuca macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.

Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .
Le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.


Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti