Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina .Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.
In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.
Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.
Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .
Nuca macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.
Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .
Le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.