Sos de Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 mere
  • -1 lingura amidon
  • -3/4 cana suc de mere (apa)
  • -1 lingurita scortisoara (coriandru)
  • -1 praf sare
  • -3 linguri miere

Mod de preparare

Curatati merele de coaja, cotor si seminte, apoi feliatile mai subtire si taiati-le cubulete mici.

Puneti-le la fiert intr-o cratita impreuna cu sucul de mere(apa), mierea si lasati 10 min, sa fiarba la foc potrivit, amestecand ocazional.

Separat, amestecati sarea, amidonul si scortisoara si desfaceti-le cu putin suc de mere, apoi adaugati-le peste merele din cratita.
Lasati la fiert inca 3-4 min, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Cine doreste un sos mai fin poate sa paseze compozitia.


Serviti cu pancakes caldute sau pe post de umplutura la alte preparate dulci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj