Semilune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -7 oua
  • -150 g nuca
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -un plic de vanilie
  • -un plic praf de copt
  • -un praf de sare
  • -o esenta rom

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.

Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.

Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.

Pofta buna!


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.