Semifreddo Al Caffe`

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri (eu am pus 5)
  • - 2 linguri de cafea solubila-nescafe`
  • - 80 gr zahar (eu am pus 100 gr)
  • - 300 ml frisca lichida
  • - 120 gr biscuiti uscati (eu am pus piscoturi)
  • - 40 gr alune prajite si maruntite (eu nu am pus)
  • - 1-2 linguri de lichior (optional)

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul foarte bine pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga cele doua linguri de cafea si se amesteca pina se incorporeaza cafeaua in crema. Separat de bate frisca cu mixerul pina se intareste dupa care se amesteca cu grija, de sus in jos, in crema de cafea.

Intr-o forma de chec, punem o foaie de pelicula transparenta, dupa care incepem sa maruntim biscuitii si turnam in forma un strat de biscuiti, punem deasupra un strat de crema de cafea, presaram alunele, un alt strat de crema de cafea si un al doilea strat de biscuiti.

Se baga forma in congelator pina a doua zi. Se scoate din forma, se taie felii mai groase si se orneaza dupa preferinta cu boabe de cafea, bezele, frisca, etc.
pofta buna!


Eu am deviat putin de la reteta originala si am pus piscoturi in locul biscuitilor (aveam ramase de la ultimul tiramisu` pregatit) pe care le-am stropit cu 2 linguri de lichior (irish cream). Se pot pune si in crema 1-2 linguri de lichior!

Dat fiind faptul ca am pregatit acest semifreddo pentru concurs, am pus deasupra piscoturilor si un strat de frisca, am bagat forma in congelator pentru o ora pina s-a intarit, dupa care am turnat stratul de crema de cafea, in acest fel fiind mai decorat cind este taiat ... : clipocit: : clipocit: : clipocit:

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj