Sbriciolata Ricotta E Fragole

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 120 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 1 ou
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g capsuni

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, untul taiat bucati si coaja de lamaie.
Se amesteca bine dupa care se adauga oul.

Se amesteca pana devine un aluat faramicios (sbriciolat).
Se tapeteaza o forma de 22 cm cu hartie de copt si se pune jumatate din aluat.

Intr-un castron se amesteca ricotta, zaharul pudra si capsunile taiate bucati mici.
Se adauga peste aluat lasand 1 cm pe margine fara umplutura.

Se completeaza cu aluatul ramas si se preseaza usor cu mana.
Se coace la 180 grade pentru 30 min.

Se lasa la racit dupa care se portioneaza.
Este delicioasa special cui ii plac dulciurile cu branza.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj