Savarine

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PT ALUAT
  • faina 250 g
  • drojdie 15 g
  • lapte 200 ml
  • oua 1 buc
  • zahar 20 g (o lingura)
  • ulei 30ml
  • sare 5 g
  • coaja lamaie
  • PT SIROP:
  • zahar 280 g
  • esenta rom
  • apa 400 ml
  • DECOR:
  • frisca 200ml
  • vanilie
  • jeleu sau gem de care va place

Mod de preparare

1)se prepara un aluat dospit de consistenta curgatoare
2) se lasa sa dospeasca
3)se ung formele de savarina
4)se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca
5)se coc la foc potrivit
6)se lasa sa se raceasca 12 ore
7)se insiropeaza in sirop cald
8)pentru aspect se aseaza cu baza ca fata
9)se dasupra cu jeleu
10)se taie un capacel subtire
11)se ridica capacelul si se orneaza cu frisca

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.